layoutelementlayoutelement
 

Horsens Børneteaterpris 2014

22. september 2014

Danser, koreograf, instruktør og teaterleder Jørgen Carlslund modtog lørdag aften årets pris

Der var jubelråd og klapsalver lørdag aften, da Jørgen Carlslund, den ene halvdel af ZeBU's kunstneriske ledelse, blev tildelt Horsens Børneteaterpris 2014.

Priskomiteen for Horsens Børneteaterpris skriver blandt andet i sin begrundelse for at tildele prisen:

"Årets prismodtager er en modig pioner, en innovator, der møder stor anerkendelse i hele branchen [...] Han insisterer på høj kunstnerisk kvalitet, innovativ tænkning og organisatorisk professionalisme."

Jørgen Carlslund har været engageret i branchen i mange år og har samarbejdet med en lang række af de professionelle børneteatre. Selv har han stået i spidsen for hele tre. Han blev leder af Corona Danseteater i 1988 og op gennem 90’erne har han med sine forestillinger vist vejen for det spirende professionelle danseteater for børn og unge.

I indstillingen lyder det:

"S
iden da har han insisteret på dansens plads i børneteaterbranchen - og bygget bro mellem dans og teater. Ofte ved at bruge live og nykomponeret musik og ved at give plads til spændende scenografiske løsninger."

I 1999 blev Jørgen Carlslund og Catherine Pohers forestilling 'Happy End' den første modtager af en Reumert i kategorien 'Årets børne/ungdomsforestilling'.

I 2005 blev Corona Danseteater slået sammen med Theater La Balance under det nye navn Corona La Balance, der i en fireårig periode var landets første og eneste Statsensemble for Børneteater.

Siden 2009 har Jørgen Carlslund været en del af den kunstneriske ledelse af ZeBU. Teatret har har fast base på Amager og status som 'lille storbyteater', men har også omfattende turnéaktiviteter rundt i både ind- og udland.

Samtidig har Jørgen Carlslund gennem mange år været organisatorisk engageret i branchen.
Tildelingen af prisen falder i samme uge, som Jørgen Carlslund fratrådte sin post som næstformand i TIO - Teatrenes Interesseorganisation.
Jørgen Carslund havde forud for generalforsamlingen meddelt, at han ikke genopstillede, men i stedet ville hellige sig arbejdet på sit eget teater.

Der er derfor substans bag ordene i indstillingen:

"Årets pris er en hyldest til en af branchens sværvægtere, en mand der i mange år har været at finde i toppen af dansk børneteater – både som kunstner og innovator, og som organisator og samlende kræft."

Jørgen Carlslund er blevet indstillet til prisen af blandt andet en lang række af de tidligere modtagere af Horsens Børneteaterpris.
Allerede i 1996, da Horsens Børneteaterpris blev uddelt første gang, var Jørgen Carlslund nomineret. Men den gang blev det den anden halvdel af ZeBU's kunstneriske ledelse, Marc van der Velden, der modtog prisen og hædren.

Prisen - bestående af 25.000 kr. og en statuette af Kaj Rugholm - blev overrakt af formand for Horsens Kommunes kulturudvalg, Christian Dyhr, ved en festaften i forbindelse med Horsens Teaterfestival.

Læs mere om Horsens Børneteaterpris - og se hvem der tidligere er blevet tildelt prisen

Vælg periode for nyheder
« 2018
seneste 2019
JanFebMarAprMajJun
JulAugSepOktNovDec
Se seneste
Vælg kategori
 


Horsens Kommunes byvåben

Horsens Teaterfestival
Horsens Kommune - Kultur- og Eventafdelingen
Rådhustorvet 4 - 8700 Horsens
Tlf.: 7629 2308
teaterfestival@horsens.dk