layoutelementlayoutelement
 
Foto: Hanne Nielsen

GLiMT: Empty Steps

Anmeldelse skrevet af: Louise Kyhn, gymnasieelev på Horsens Statsskole 

Fra gaden af kom man ind i en gyde, hvor man satte sig på plasticposer med tøj inde i, placeret rundt i en halvcirkel som tilskuerpladser. Publikum sad helt stille og ventede spændt på, hvad der ville ske på scenen,  hvor der var placeret en stor stak tøj i det ene hjørne. 

En ret dyster musik startede og bunken med tøj begyndte at bevæge sig, og efter lidt tid dukkede der to mennesker op fra bunken. De frøs, var snottede og beskidte. Men trods det kunne de godt holde humøret oppe og begyndte at lave en tommelfingerdyst, som derefter førte til nogen løft inden for moderne ballet, og derefter gik der lidt hip hop i den med noget stående på hænder og klatring op af væggen i form som en slags edderkop.

Derefter tog stykket en stor drejning, da de tog noget tøj fra bunken og begyndte at ligge det ud på jorden som et menneske. Og da manden i stykket lagde et sæt børnetøj ud på jorden blev jeg virkelig rørt om hjertet, da man kunne føle smerten i hvor hårdt det måtte være at være gadebarn. Derefter tog kvinden et kridt frem og skrev navnene op på et par gadebørn, hvor hun derefter tegnede et par englevinger på væggen og satte sig ned så det lignede at hun selv var en engel. I dette øjeblik skulle man virkelig kæmpe for at holde tårerne tilbage. 

Det var et rigtigt godt stykke med et super godt budskab, som de fik leveret rigtigt godt ud til publikum. Dog synes jeg også, at det var en smule barsk og ikke egnede sig til, at aldersgrænsen var fra 10 år. Jeg synes godt, at man kunne have sat den en lille smule op. 

Men udover det kan jeg i hvert fald ikke sige så meget andet end at jeg var imponeret over deres optræden, hvilket jeg også fortalte dem efter forestillingen. 

Indholdsansvarlig Maria Suh, masu@horsens.dk  
 


Horsens Kommunes byvåben

Horsens Teaterfestival
Horsens Kommune - Kultur- og Eventafdelingen
Rådhustorvet 4 - 8700 Horsens
Tlf.: 7629 2308
teaterfestival@horsens.dk