layoutelementlayoutelement
 
Foto: Carsten Snejbjerg

Uppercut Danseteater: I AM

Anmeldelse skrevet af: Sigrid Schiermer, gymnasieelev på Horsens Statsskole

Forventningerne stiger, mens man står og venter på at dørene til Kilden i Horsens åbner sig, og forestillingen begynder. Så snart der er mulighed for det, bliver man anvist en plads, som skuespillerne finder en passende. 

Lyset slukkes og spotlightet førers hen til en af de performende, som med fine ord kort introducerer en, for det der skal ske de næste 45 minutter. Imens dette sker, bliver noget der ligner en klump stof eller tøj lagt ud på gulvet. Nu begynder musikken at spille og klumpen af stof begynder at bevæge sig. 

Sådan starter forestillingen 'I AM', fremvist af Uppercut Danseteater. Derfra bliver publikum draget ind af skuespillernes flotte dansepræsentationer og deres forbløffende måde hvorpå de har valgt at vise, at netop dette er inspireret af det kendte eventyr Alice i eventyrland. 

Pigen som skjulte sig i klumpen af stof, der viste sig at være hendes kjole, danser bragende flot og fanger både publikum og de andre danseres interesse, som derpå hurtigt også begynder at danse med. 

Under forestillingen bruger danserne hele scenen og kommer endda enkelte gange ud blandt publikum. De viser med alt hvad de har, at de er fuldkommen klar over, hvor de ville hen med deres fortælling, og ikke mindst at Alice i eventyrland kan blive fortolket på mange måder. Skuespillerne bruger deres tøj og de enkelte rekvisitter de har, hvilket inkluderer en sofa på hjul og en hvid platform, på en god og fantasifuld måde. 

De ting publikum kan perspektivere til Alice i eventyrland, er hele det med, at vi i starten ser en pige, der lige er havnet i en ny verden. Derfra oplever vi hendes møde med beboerne i denne verden, og hvordan de introducere hende til deres måde at leve på. Til sidst, bliver hun så sendt tilbage til sin egen verden igen, ved at hun prikker på spejlet, som under det meste af teaterstykket, bare har stået i baggrunden uden at have en egentlig betydning. 

I stykket har de i nogle scener valgt at ligge nogle baggrundslyde ind, som forstærker den opfattelse vi får af scenen. 

Alt i alt har skuespillerne med deres præsentation, formået at give publikum en oplevelse som man ikke foreløbigt vil glemme, og som man vil tænke og fortolke videre på i det kommende stykke tid.

Indholdsansvarlig Maria Suh, masu@horsens.dk  
 


Horsens Kommunes byvåben

Horsens Teaterfestival
Horsens Kommune - Kultur- og Eventafdelingen
Rådhustorvet 4 - 8700 Horsens
Tlf.: 7629 2308
teaterfestival@horsens.dk