layoutelementlayoutelement
 
Foto: Ditte Valente

Batida: Manden de kaldte Rolex

Alberte Kvium og Signe Byriel, begge 18 år, gymnasieelever på Horsens Statsskole

Teatergruppen Batida fremførte lørdag d. 20. september deres 70 minutter lange forestilling 'Manden de kaldte Rolex' i Horsens’ Håndværkerforeningens teatersal. Stykket tager udgangspunkt i Østeuropa anno 1962, hvor en stor musikalsk familie oplever sandheder og løgne.

Lige fra starten bliver publikums opmærksomhed fanget, da vi bliver budt på vodka og opfordret til at klappe med på glad balkanmusik med toner fra alverdens instrumenter, bl.a. trompet, tuba, banjo, violin, kontrabas og en kørestol med indbygget trommesæt. 

Historien starter hos en maler, som har fået til opgave at male et portræt af landets kommunistiske leder, en mand med stor frakke, store briller og tykt gråt hår. Som belønning for at male dette portræt får maleren et flot guld Rolex ur, som aldrig går i stå. Uret kommer senere i forskellige personers hænder. Bl.a. giver maleren det videre til familiens ældste datter, som han en beruset aften får med sig hjem. Han maler et nøgenportræt af hende, i stedet for at bruge sine kræfter på portrættet af lederen. Dette fører til både humoristiske og følelsesladte situationer, der spilles om den centrale rekvisit, det store ufærdige maleri, der både fungerer som væg, dør og vindue.

De velspillende skuespillere bevæger sig elegant ved hjælp af flotte kostumer mellem forskellige karakteristiske roller, og spiller skiftevis fortæller, som også fungerer som en indbygget del af fortællingen. Derudover har skuespillerne næsten hele tiden et instrument ved hånden, og musikken både understøtter og til tider overdriver stemningen.
 

Batida formår at fortælle en tragisk og sørgelig historie malet med en god omgang rytme og sort humor. Historien er skruet godt sammen, og indebærer både overraskelser og spænding, eksempelvis i, at man aldrig får andet end bagsiden af portrætterne at se. Om publikum er 12 eller 82 år vil de alle kunne tage noget med hjem fra forestillingen.

Indholdsansvarlig Maria Suh, masu@horsens.dk  
 


Horsens Kommunes byvåben

Horsens Teaterfestival
Horsens Kommune - Kultur- og Eventafdelingen
Rådhustorvet 4 - 8700 Horsens
Tlf.: 7629 2308
teaterfestival@horsens.dk