layoutelementlayoutelement
 
Foto: Ditte Valente

Batida: Manden de kaldte Rolex

Anmeldelse skrevet af: Anna Storm, gymnasieelev på Horsens Statsskole

Salen på Håndværkerforeningen i Horsens er lille, mørk og udsmykket med et præg af østeuropæisk kultur. Allerede ved døren modtages vi af eksotiske kvinder, som udskænker et lille glas, i form af noget sprut. Stemningen er god, idet musikken allerede er i gang, og man føler sig aldeles velkommen!

Stykket hedder Manden de kaldte Rolex og begynder med en introduktion af handlingen, alt imens musikken spiller. Fra begyndelsen ser alle skuespillere ud til at have en fest! Forskellige personligheder introduceres, hvilket giver os et indblik i den østeuropæiske familie, som står på scenen. En synsk bedstemor, nogle onkler, tre døtre og en overbeskyttende far, er bare nogle af karaktererne vi møder. 

Herefter træder den ene datter frem og fortæller om dengang hun forelskede sig i en maler, en aften på et værtshus. Begge parter er meget fulde og ender hjemme os maleren. Maleren, som er på sit højeste punkt i sin karriere, forelsker sig også i pigen, hvilket resulterer i, at han maler et nøgent maleri af hende. 
 
Hele episoden med fuldskaben er iscenesat fantastisk! Hele scenen gynger, og får os, som publikum, til at føle beruselsen og stemningen med skuespillerne. Generelt set bliver vi, som publikum inddraget i stykket, som var vi selv statister. Man føler sig som en del af billedet, og dette gør stykket personligt og medrivende. Denne aften munder ud i, at pigen og maleren har sex og hun lister hjem næste morgen. 
 
Hjemme i familien, får den synske bedstemor et syn, om at pigen er blevet gravid, hvilket leder til en kaotisk og morsom scene med en vanvittig vred far med en pistol, som jager sin datter rundt på scenen. Han beslutter, som en løsning på problemet, at de skal giftes - derved er barnet ikke uægte født. Dette sker ikke, da maleren, som nævnt, er på sit højeste i sin karrierer. Han forærer hende i stedet et Rolex ur af guld, som eftersigende er mange penge værd og aldrig går i stå.
  

Resten af stykket handler herfra om barnet, som vokser op og møder sin familie i en uheldig situation. Handlingen var sjov og spændende, og slutningen virkede naturlig. Intet igennem handlingen virkede misplaceret, og jeg var underholdt igennem hele stykket!

Stor ros til skuespillerne, som laver nogle fantastiske roller i stykket. De lever sig ind i handlingen og fuldender det hele ved at more sig, uden at de er nødt til det. Vi kan, som publikummer mærke, at de hygger sig. Derudover skal de have stor ros for at mestrer op til flere instrumenter og selv lave alt musikken i hele stykket. 

Stykket var generelt super godt udført. Kostumer passede til tid og sted, og scenografien var kreativ og morsom, idet den var sat op af én stor maleri væg. 

Super god oplevelse, som gør at man efterlader salen med et smil efter 70 minutters underholdning.

Indholdsansvarlig Maria Suh, masu@horsens.dk  
 


Horsens Kommunes byvåben

Horsens Teaterfestival
Horsens Kommune - Kultur- og Eventafdelingen
Rådhustorvet 4 - 8700 Horsens
Tlf.: 7629 2308
teaterfestival@horsens.dk