layoutelementlayoutelement
 
Teater Fluks: Revolution - et gør-det-selv oprør (Foto: Rasmus Raaby)

Teater Fluks: Revolution - et gør-det-selv oprør

Anmeldelse skrevet af: Frida, gymnasieelev på Horsens Statsskole

I den mørklagte gymnastiksal mødes publikum af blot to mennesker. Den ene med et markant oprørsk udseende - hættetrøje, tørklæde over ansigtet, skulende øjne. Han går aggressivt frem og tilbage, og langer stole hen over gulvet til publikum. Et stille nik fra den anden person byder publikum at sætte sig.

Revolution - et gør-det-selv-oprør er et publikum-involverende stykke, som tager udgangspunkt i det samfundsændrende koncept revolution.
Performeren og centralrollen i stykket, Rasmus Malling Skov, er engageret, provokeret og motiveret - alle de tre vigtige elementer den ideelle oprører. Gennem de 75 minutter guider han publikum gennem baggrunden og grunden for nogle af de mest epokegørende revolutioner i historien. Han formår at engagere publikum som værende en del af hhv. protestmassen i 1917 i St Petersborg, de stormende oprørere ved Bastillen i 1789 og en hypotetisk fremtidig demonstration. Disse historiske oprør bliver kommunikeret gennem fortællinger, videoklip og en live-fremstilling af en stop-motion-inspireret fortælling gennem et lille GoPro. Dette, sammen med diskussioner og afstemninger, danner en helhed, som føles indlevende og autentisk.

Publikum bliver opfordret til at deltage og have en holdning. For har flertallet altid ret? Og kan man have en afstemning om, hvorvidt det er sandt? Kan en revolution være nødvendig, endda i sidste ende gavnende?

Trods tekniske problemer gennem stykket, formår performeren at sparke liv i et publikum, som ellers havde regnet med en almindelig røv-i-sæde-forestilling. Dog er det meget store dilemmaer at tage fat på i et meget kort tidsrum.
Teater Fluks forsøger at danne et indlevende, informativt og provokerende stykke på blot 75 minutter.  Information, indlevelse og provokation lykkedes med et brag. Dog ville forestillingen generelt have gavn af en specificering i forhold til konceptet ’revolution’. For kan man dække et så vidt begreb på så kort tid?

 
 


Horsens Kommunes byvåben

Horsens Teaterfestival
Horsens Kommune - Kultur- og Eventafdelingen
Rådhustorvet 4 - 8700 Horsens
Tlf.: 7629 2308
teaterfestival@horsens.dk