layoutelementlayoutelement
 
MishMash: Romeo & Juliet (Foto: Anders Kron)

MishMash: Romeo & Juliet

Anmeldelse skrevet af: Lærke Holst, og Rebecca Eeg Davies, gymnasieelever på Horsens Statsskole

Ingen rekvisitter, blot én hvid væg, deres krop og deres munde.
I det lille lokale på Kildegade, bliver der skabt en intens men livlig stemning, mens de fire skuespiller stiller sig frem foran publikum og fanger deres opmærksomhed med en blanding af skuespil, sang, akrobatik og lidt dans kan man vel sige.
I deres fortælling om Romeo og Julie, forstår de virkelig at bruge deres kropssprog og stemmer, til alt det der skal bruges. De får humor og tragedie, drama og vrede, en masse kontrast ind i et stykke på 40 minutter.
De fire dygtige skuespillere, skiftes frem og tilbage mellem den virkelig verden og den verden Romeo og Julie lever i. Det er en blanding af at de fortæller os hvad der er sket og at de udfører selve historien. En god forandring, med små kommentar til tider, der gør stykket sjovt, og latteren kan høres ved publikummet.
Det er ikke kun den gamle fortælling de fortæller, men nye og mere moderne ting bliver også blandet ind i stykket. Ting der måske ikke høre med i Romeo og Julie finder sig alligevel en vej ind i det. For eksempel blev sangen Every night in my dreams I see you fra Titanic sunget, da man ser en trist Romeo, der er ulykkelig forelsket. Alle de uventede og moderne ting der lige pludselig bliver mimet eller sunget i stykket, gør det hele meget mere komisk og fanger vores opmærksomhed.
De fire skuespillere får spillet Romeo og Julie på forskellige måder. Man får set en lykkelig slutning, hvor de ender med at få en familie, men stykket slutter af med den kendte tragedie hvor de begge dør.
Denne forestilling, gik ud over vores forventninger af hvad vi troede vi gik ind for at se. Den er sjov, spændende og fuld af liv og glæde. Hvis du mangler en ny fortælling om Romeo og Julie med lidt spræl i, så er det her stykket.

 
 


Horsens Kommunes byvåben

Horsens Teaterfestival
Horsens Kommune - Kultur- og Eventafdelingen
Rådhustorvet 4 - 8700 Horsens
Tlf.: 7629 2308
teaterfestival@horsens.dk