layoutelementlayoutelement
 
Uppercut Danseteater: Ugly Douglas (Foto: Mathias Foley)

Uppercut Danseteater: Ugly Douglas

Anmeldelse skrevet af: Emma og Dayana, gymnasieelever på Horsens Statsskole

Den grimme ælling på hovedet.

Ugly douglas omhandler 4 unge mænd som laver et dansestykke, hvor de fortolker historien ”den grimme ælling”. Deres måde at række ud til tilskuerne på var ved at gøre brug af kropssprog, udtryk, en sjældent gange få lyde og selvfølgelig igennem dansen.

Fortællingen, fortælles på mange forskellige måder, men fortælles mest med kroppen og dans. Udover det, bliver der brugt tøj, som en form for rekvisit, der eventuelt bliver brugt til at fortælle hvor de er, og hvad de er i de forskellige scener.  Fx, bliver tøjet ofte brugt, til at vise tilskuerne hvem der bliver udstødt i gruppen, ved at få den udstødte til at kæmpe for det, de alle andre tre har til fælles, fx en skjorte, trøje eller sko. På samme måde gøre de med dansen, ved at kunne forskellige ”stunts og moves” som den udstødte ikke kunne. De bruger også lyde/musikken til få at tilskuerne i den stemning, scenerne er sat op. Lyset gjorde ikke det store indtryk i forhold til iscenesættelsen, da der altid var et bestemt lys fokus på danserne, og på den måde tog de al opmærksomheden i forhold til lys fokuset, med al deres underholdning og dans.

Da vi trådte ind i teateret, havde vi lave forventninger, indtil vi så de søde danser, der må vi da erkende, at forventningerne steg en smule.
De var gode til at få tilskuerne i den rigtige stemning! Udover det, var de generelt rigtige dygtige til udtrykke sig gennem dansen og havde nogle ret ”smooth moves” – det var så gode, at tilskuerne blev nødt til at blive bedt om at stoppe, med den flotte klapsalve, der ikke kunne holdes tilbage, af de begejstrede tilskuere.

Vi giver 4 ud af fem stjerner.
vi manglede lidt klarere og lidt flere detaljer, da det var et stykke, der krævede meget selvfortolkning.  Ellers et super godt stykke.

 
 


Horsens Kommunes byvåben

Horsens Teaterfestival
Horsens Kommune - Kultur- og Eventafdelingen
Rådhustorvet 4 - 8700 Horsens
Tlf.: 7629 2308
teaterfestival@horsens.dk