layoutelementlayoutelement
 
Uppercut Danseteater: Ugly Douglas (Foto: Mathias Foley)

Uppercut Danseteater: Ugly Douglas

Anmeldelse skrevet af: Mathilde Stouby, gymnasieelev på Horsens Statsskole

Jeg var inde og se Uppercut danseteaterets ”Ugly Douglas”. Skuespillet er uden tale, der er kun lyde med i det, hvilket jeg synes, virker rigtig godt for stykket. Stykket er en fortolkning af HC Andersens ”Den Grimme Ælling”, fortolkningen er helt speciel, og i starten kunne jeg ikke rigtigt se, hvordan det skulle minde om Den Grimme Ælling, men efter noget tid tror jeg at jeg fangede den, jeg ser det som om de ”skiftes” til at være den grimme ælling, sådan lidt som om de alle sammen er den. De var 4 mænd der dansede, og det lignede at der var en der var udsat, og de andre 3 gik imod ham, de viste det på den måde ved, at gøre den ene udsatte anderledes, ved at han havde andet tøj på end de andre, de omringede ham og mobbede ham, når han så fik det her tøj af og lignede de andre, var han som en helt anden person, så passede han ind igen, her kunne jeg genkende Den Grimme Ælling. Der var små sekvenser hvor de ikke dansede men gik rundt og sagde lyde, som jeg synes symboliserede en anderedde, de havde en bunke tøj i midten, hvilket jeg helt sikkert tolkede som deres redde.

Jeg havde ikke de store forventninger til stykket, så jeg blev meget positivt overrasket, da jeg synes stykket var super fedt. Der var lidt komik ind over stykket nogle gange, det var med til at gøre det mere spændende at se på, så det ikke bare blev dans. Jeg har helt sikkert fået et andet syn på teateret, da det ikke var noget jeg var den største fan af før, men det her var helt sikkert en positiv oplevelse. Hvis jeg skulle give stykket stjerner, mellem 0-7 ville den nok ligge på 5, jeg synes det var et godt stykke og lænden af det var passende. Det er et meget moderne stykke og derfor synes jeg også det var lidt mærkeligt at der var børn inde og se det, jeg tror ikke man forstår handlingen når man ikke er så gammel, så jeg ville nok anbefale at man er over 10 hvis man skal se det.

Alt i alt synes jeg det var rigtig fedt, det ville ikke være, noget jeg ville have gjort hvis ikke vi var taget af sted med drama-holdet, men det kan være jeg vil gøre det fremover.

 
 


Horsens Kommunes byvåben

Horsens Teaterfestival
Horsens Kommune - Kultur- og Eventafdelingen
Rådhustorvet 4 - 8700 Horsens
Tlf.: 7629 2308
teaterfestival@horsens.dk