layoutelementlayoutelement
 
Det Kommende Teater & Thy Teater: YTR (Foto: Camilla Mortensen)

Det Kommende Teater & Thy Teater: YTR

Anmeldelse skrevet af: Alberte Krarup Madsen, gymnasieelev på Horsens Statsskole

Stykket hed ”YTR” og var et one-man-show uden monolog. Stykket kom fra ”Det kommende teater” og var co-produceret for første gang, med Thy Teater. Stykket varede ca. 60 minutter og var beregnet til næsten alle aldre, fra 8 og op. Det blev spillet af Søren Zacho Ruby. Stykket foregik på en ca. 3x2 m scene, i et lille rum. Der var meget nærkontakt og det var en super oplevelse. Det var lidt specielt, intet tale kan være en sten omkring anklen for mange, men ikke Søren.

Han brugte sit kropssprog utrolig godt og havde en stærk indlevelse i de forskellige karaktere. Heraf stammer navnet ”YTR” vel fra, det at ytre sig uden sprog. Gennem showet viste han nogle forskellige mennesketyper, og selvom ingen ord kom ud, kunne man klart og tydeligt forstå hvad han mente og gjorde. Han var utrolig god til at efterligne kendte accenter og sprog, trods han ikke snakkede dem kunne men nemt forstå det. Han var også rigtig god til at sætte en scene. Ved hjælp af et lille tørklæde, noget lys og røg og en lille loop station, lavede han nogle vidunderlige scener. Han brugte loop stationen til at gentage visse ting han sagde, sådan at han kunne skabe et helt miljø af lyde på en gang. Dette gjorde rigtig meget for ham i de forskellige karaktere.

Efter min mening syntes jeg, det var et rigtig godt stykke, vi grinte og kiggede finurligt og trods iscenesættelsen blot var et forhæng var det en god forestilling.

 
 


Horsens Kommunes byvåben

Horsens Teaterfestival
Horsens Kommune - Kultur- og Eventafdelingen
Rådhustorvet 4 - 8700 Horsens
Tlf.: 7629 2308
teaterfestival@horsens.dk