layoutelementlayoutelement
 
Unge anmeldere fra 2011: Sara, Trandur, Lars, Suvaty, Rikke, Camilla

Unge anmeldere 2011

I 2011 etablerede Horsens Børneteaterfestival en gruppe af frivillige unge fra Horsens i alderen 14-18 år, der både før og under festivalen så og anmeldte forestillinger. Hensigten med anmeldelserne var at motivere og inspirere andre unge til at se mere teater.

Þrándur Snær, 17 år
Jeg er født og opvokset i Reykjavík, Island, men har boet i Horsens i syv år. Jeg går i 1.g på HTX. I min fritid går jeg på Komediehuset, hvor jeg har medvirket i mere end tyve stykker samt skrevet og instrueret ét. Jeg har haft interesse for teater hele mit liv (eller lige siden jeg fandt ud af, man ikke kunne blive ridder). Jeg foretrækker forestillinger med gang i den og god musik, men jeg nyder at se alt teater, så længe det bliver udført godt.
 
Rikke, 16 år
Jeg går i 10 klasse på Handelsskolen (Learmark). Før gik jeg på Langmarkskolen i 5 år, men i 6 klasse kom jeg i en læseklasse for ordblinde på Torstedsskolen. I min fritid bruger jeg meget tid på mit arbejde, skole, lektier og venner. Jeg så lidt teater, da jeg var yngre, og nu vil jeg gerne se en masse teater igen. Jeg synes teater er lidt mere spændene og meget mere rørene at se foran en, end hvis det var i fjernsynet. Det fedeste ved teater er helt sikkert, at man mere kan leve sig i personen/personerne på scenen.
 
Camilla Kim, 16 år
Jeg går i 9. klasse på Langmarkskolen. Jeg går i teatret, fordi det er meget mere levende oplevelser man får, end når man ser en film hjemme i stuen eller i biografen. Alt er meget federe, når man tager i teatret, og det hele er virkeligt foran en. Jeg har ikke set særlig mange teaterstykker, men de to bedste jeg har set er "V.I.P." og "Opsang".
 
Sara Lerbech Reese, 14 år
Jeg går i skole på Slotsskolen. I min fritid bruger jeg meget tid på teater og film. Jeg går på Komediehuset i Horsens, hvor vi for tiden øver på vores afslutningsforestilling. Min bedste teateroplevelse var dengang jeg var kejser i ” Kejserens nye klæder” på Horsens Ny Teater.
 
Lars Mogensen, 18 år
Jeg læser STX på Horsens Statsskole. Jeg arbejder som ung anmelder og går desuden på Komediehuset på 10. år. Min største teateroplevelse var i foråret 2009, da jeg så forestillingen ”2200 Carmen” på Nørrebro Teater. En fantastisk og sorthumoristisk nyfortolkning af Prosper Mérimées roman fra 1845 og Bizets opera fra 1873.
 
Suvaty Sridaran, 16 år
Jeg er tamiler fra Sri Lanka, men er født og opvokset her i Danmark.  Jeg går i 10 klasse på Learnmark step 10.  Min fritid bruger jeg på at være sammen med venner, lave lektier og på computer. Jeg er begyndt at se teater, fordi jeg synes det er ret fedt, og det er meget mere realistisk, når skuespillerne står foran en og spiller, i stedet for man ser skuespillerne bag en skærm.
  

I menuen til venstre finder du anmeldser skrevet dels af de unge anmeldere, dels af dramaelever fra Horsens Statsskole.
 
Alle de anmeldte forestillinger spillede på Horsens Børneteaterfestival 2011.

Indholdsansvarlig Maria Suh, masu@horsens.dk  
 


Horsens Kommunes byvåben

Horsens Teaterfestival
Horsens Kommune - Kultur- og Eventafdelingen
Rådhustorvet 4 - 8700 Horsens
Tlf.: 7629 2308
teaterfestival@horsens.dk