Irske Tumble Circus på et fyldt teatertorv i 2012 (foto: Hanne Nielsen)

Om Horsens Teaterfestival

Horsens Teaterfestival er Danmarks største kuraterede teaterfestival for børn og unge. Festivalen er mødested for branchen og udstillingsvindue for turnerende teatre, der producerer professionel scenekunst for børn og unge.
 
Horsens Teaterfestival er en traditionsrig festival med mere end 30 år på bagen. Men trods den lange historik videreudvikles festivalen løbende til glæde for både publikum, teatre og kulturformidlere.

Festivalens program bliver lagt i samarbejde med et dramaturgiat. Mere end 30 danske teatre inviteres hvert år til at spille på festivalen, der derfor byder på cirka ligeså mange forskellige forestillinger. I alt bliver forestillingerne spillet mere end 80 gange i løbet af weekenden. Foruden kvalitet bliver der i valget af forestillinger lagt vægt på alsidighed, variation og aldersspredning.
 
I forbindelse med festivalen deles omkring 7.000 gratis billetter ud til kulturformidlere og teaterfagfolk fra hele landet - og ikke mindst til børn, unge og familier fra Horsens og resten af Jylland.
Horsens Teaterfestival arrangeres af Horsens Kommune og finansieres desuden af Kulturministeriet. Festivalen er i 2018 derudover støttet af bl.a. Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Scenekunst og Mærk Byen.
  
Tidligere hed festivalen Horsens Børneteaterfestival, men i 2012 skiftede den navn til Horsens Teaterfestival - scenekunst for børn og unge. Festivalen forbliver den samme, men det nye navn giver et tydeligere signal om, at festivalen også byder på mange teatertilbud til et ældre, men stadig ungt publikum.
  
Festivalen finder sted hvert år den tredje weekend i september.
 
Læs mere om festivalens historie


Horsens Teaterfestival
Horsens Kommune - Kultur- og Eventafdelingen
Rådhustorvet 4 - 8700 Horsens
Tlf.: 7629 2308
teaterfestival@horsens.dk